Sunday, November 24, 2013

UiTM Jengka,Pahang setelah 10 tahun...

Selamat Datang Ke UiTM, Jengka, Pahang
2013

Hampir 10 tahun sudah meninggalkan Bandar Jengka..
hari ni alhamdulillah
berpeluang datang kembali ke tempat menimba ilmu ini

Lepasan Diploma Sains (Fizik) AS 120
2003-2006

since da hampir 10 tahun..maka agak x jelas kemana harus dituju..
maka bila nampak bus excited follow bus ke bandar jengka
terus2..eh eh..

kagum lihat bangunan tu...

ni la bustand y dulunya amat sedih.. sekarang..wah!!

kawasan rehat kat bandar jengka.. dulu pon dah ada..

macam2 sempang.. time ni pening mana nak pusing cari UiTM.. 
ingatan 10 tahun y lalu x dapat membantu langsung..
ingat tu..tempat shopping..
tu tempat knga slalu lepak ngan meknor
tu dulu affin bank
haha

gigih..terus je..alhamdulillah..jumpa pintu masuk UiTM

memula cuak je nak masuk..tetiba nampak mcm bnyk je kete masuk
try tanya jaga..jaga kata ari ni budak2 baru daftar
nak masuk sila la..
sambil tu tanya pakguard jalan ke rumah mek nor..

oh..hebat nyer UiTM dihati Ku 

oh..siap ada harimau jaga kat pintu luar ni
dulu x ada ok!!


ayat abah: "eh tu pon nak amik gambar??"
aku:"seronok nya!!"

snap dalam kete..so effect cermin..

tu dia..masih macam dulu

bangunan pentadbir UiTM

ni library baru..dulu tapak padang..
 time celeb merdeka kene kawad kat atas padang
kene datang dgr ceramah semata2 nak kumpul kupon
xde kupon x leh apply hostel tok next year
nowdays x tau la sama x lagi caranya

siap parking gitu..dulu bepanas2 la ko nye kete
owh dulu memang x de kete or motor pon..
jalan je la kaki ke sana sini

ni kolej masa sem 1 & 2

see..budak2 baru baru nak mendaftar..
kalau kata aku datang nak daftar pon orang caye

koperasi
dulu hanya ada cafe makan
nak beli barang kene g luar kolej


dewan serbaguna..
amik exam
makan malam diploma
penyampaian anugerah dekan

tu dulu kawasan koperasi yang kami kene g
sekarang x tau da jadi bilik apa
or masih koperasi lagi

pintu masuk dewan

atas tu dewan gak..




tu depan kolej tadi..
tempat ni ada cerita
sebabnye si meknor penah jatuh longkang ni
hehe..ampon meknor terciter kat sini
dulu x de pon besi ni
agaknye sebab ramai budak da jatuh
maka pihak U naik taraf keselamatan die..

kawasan paling hot
sebabnye paling ramai orang beratur
nak cucuk duit..
kat sini ramai gak bebudak si dating lepak
sambil tunggu si bf or gf cucuk duit masing2




ni kawasan baru..dulu zaman aku x de
die da buat kawasan untuk Hal Ehwal Pelajar






tu dewan makan untuk kolej atas tadi

still macam dulu

dah ada kawasan memanah gitew

jom masuk kolej baru
time aku masuk kolej ni baru bukak

yang ni dulu xde..
xdenye nak ada guard jaga2.. ko dating le sampai pagi..
kl guard datang round baru celibut balik memasing







kafe..macam dulu2

dulu x de pulak label kedai koperasi 
semua kedai makan jer kat sini
now da de kedai
bagus2

kolej baru
rasanya tok budak lelaki kot..
nama die kolej mat kilau
zaman aku xde..







siap ada astaka 
dulu padang aja..



stop kejap depan library baru ni





bank islam tetap kat situ

y tu baru 
kafe 
dulu xde ok..

taman tenet..

nak caru pot kosong memang susah
kl xde orang dating..
akan ada group2 y dok study@ potpet2..


kawasan depan library
pot kami lepak nih..
still x berubah


\
ni toilet dalam library baru..

since aku dok jenjalan sensorang usha uitm ni..
maka ni aje la muka y dapat ak snap 
nampak muka excited tu..
haha

tempat tunggu van nak ke bandar
dulu tunggu la diri senget2 sambil berpanas
dulu ke bandar kene bayar RM1
sekarang x tau la naik harga ke x

bye2..UiTM Jengka Pahang..
Bila lagi nak datang x tau..
tq atas segala kenangan yang seronok!!


selepas sesat cari rumah meknor
akhirnya..
pak guard x cakap pon
lepas jengka 2-3 lepas tu 6-7 lepas tu baru 4-5
y kami ni..dok la cari lepas2,3,4,5..abis x jumpa jengka 6&7
lepas tanya orang kampung..katanya da terlepas
ada simpang depan tu banyak kedai2
masuk lorong tu baru jumpa jengka 6& 7
huhu..patah balik tangah2..


K.A.M.I
kawan sejak hari pertama daftar
sama2 belajar.main.shopping
aku sains fizik
meknor sains biologi
now: kami berdua = CIKGU

tahniah
Selamat pengantin baru
Meknor!!
24.11.2013

xsempat nak tunggu meknor sanding.
nak gerak balik melaka da
yes..meknor terkejut aku sampai pagi tadi
bertolak kol 6.30 pagi dr melaka
alhamdulillah tibe melaka jam 6 petang

tq abah n mama 
sanggup teman anak dara ni..
next week kite g kl pulak k..
hehe




1 comment:

people call me Sha =) said...

salam cik kak...
wah, ex-student UiTM jengka jgk rupanya.. hehehe
a'ah mmg byk berubah... town yg kecil pon dah maju tau...
saya asal sana, study pon UiTM jengka... tp bila dah pindah keluar dr jengka ikut husband barulah nak bangun jengka tu... tp kenangan belajar di situ xdpt saya lupa sampai skrg.
setiap kali balik kg, mesti pusing kampus n bandar... hehehehehehe