Thursday, November 21, 2013

Corat - coret singapore here i come again

Entry y da nak basi..tp br perasan lom tulis ap2 psl trip ni..so nk jgk tepek.. ni entry y patutnye post bln 10 ari tu..huhu

alhamdulillah.. kali ke3 jejak kaki kat kota singa ni..



kali ni mcm biasa trip bwk budak sekolah lg.. da cikgu2 ln xnk ikot..pe lg..si single ni mmg pantang dipelawa..hehe..



kali ni ikot g sekolah alias park primary school.. perh mcm biasa kecanggihan mereka mengatasi sekolah malaysia.. seronok ya amat smua kelas pakai smartboard.. sekolah y lengkap..suasana y sangat seronok untuk murid dan cikgu sentiasa nak stay kat sekolah.. kalau la sekolah di malaysia pon begitu..best nyer la..



next melawat sekolah perancis di singapore ni.. mereka da penah dtg sekolah..kali ni kira balas kunjungan la.. masuk aje..da ghupe mcm kat universiti ko!! jakun jap.. nmpk pulak photoghpher die mamat prncis y hensom bebenau..kalut jadi nyer..haha..ni kira kawasan anak golongan elite la.. mak apak perancis y keje kat singapore..so anak2 dihantau belajau kat sini.. dari tadika smpai bdk sek men die longgok kat sini..kolam renang mmg da terbentang luas...cafe ala2 kat perancis gitu..smua nak feeling francis ko..



lepas da melawat kedua2 sekolah.kami singgah g tgk kehidupan laut..ala2 mcm kat aquaria kl tu je pon.. masuk s.e.a aquarium..kejap je pon..bbdk ni mcm biase smua tmpt singgah ad je nak membeli..kali ni ak x tukar duit pon..sbb mmg bajet x nk shopping sgt pon..lg 1 ketua rombongan da bg duit blnje..kan senang kan ikot trip mcm ni. Smua settle..xyah pening kapla..next year mcm mn??huhu...

Kami keluar emigresen n check in kat hotel jb pulak. nak jimat kos mestila pulang ke malaysia semula kan...

Esok pg br msuk blk ke singapore.. kali ni x msuk uss.. huhu sadis je jln dpn pintu msuk uss..rase nk terjah masuk lg..hehe

Kali ni naik marlion tower.. pusing ke beach.. lepak2 kat luar uss.. best jgk.. sbbkan cuaca panas..ak bl la spek mata..10 dolar.. y ln ak bl frige magnet tok rmh n bff skali.. x abis duit pon..

Ptg tu trus blk melaka.. x kire penat ke tidak..y penting esok nye ade sekolah ganti ok..haha..


























2 comments:

Faliha Nizar said...

Nid..besarkan le gambau weh.haha.

roJakHangiT said...

Haha..I kan pemalu.. kecik2 suda...:)