Sunday, October 27, 2019

Weekend wife

Alhamdulillah
Lps perkara tu terjadi.. mcm2 aku lalui..Mmg menyakitkan..
Sekarang ni.. ak ambik side y positif.. syukur alhamdulillah.. tuhan masih syg pada aku.. die jentikkan perkara ni spy ak kembali ingat die semula rupanya..


Ya allah aku mohon ampun.. ak berdosa krn melupakan Mu dan aku lalai dengan kegembiraan y ko beri kan kpd ku ini.. sesungguhnya semua ini milikmu..

Pelan2 aku baiki solat.. rupa2 nya banyak y aku dah mula lupa.. banyak y ak dah mula tinggalkan..
Syukur.. smua dipermudahkan.. wpon dlm 3 minggu ni wppon ak solat, walaupun ak mengaji.. hati aku tetap berbolak balik dgn memikirkan perkara2 ini semua.. tp alhamdulillah.. aku kini mula tenang.. bila igt kembali.. ini ujian allah utk ak kembali kpd nya semula.. insyaallah die akan berikan lebih kebahagian utk aku dan keluarga aku pada masa akan datang.. bersangka baiklah farah!!!


Aku berharap perubahan ke arah kebaikan ini akan aku kekal kan dan terus berusa untuk menjadi lebih baik. Dlm satu video nasihat.. ak perlu ubah diri dahulu.. insyallah org sekeliling juga akan berubah bila tiba masanya.. tuhan.. moga ko sentiasa menjaga aku.. jagakan hati suami ku utkku..


*******
Lama x post story kat ig??? Xlah.. time meroyan tu mmg dok post jugak mcm2.. tp sbb tuju kat sorg je.. maka ak hide kan status story ak pd semua follower ig aku.. hihi.. y mana ak btul2 nk sound direct.. ak post tok die guna close friend.. padehal sama je die blh tgk.. pstu lps post ak tgk die da baca.. ak pon delete la story tu.. hahhaha.. majoritti nye post2 n gmabar2 y ak dok screenshoot dr fb.. xpon ak tuju lagu or lirik2 y sesuai ngan keadaan tok die.. hahha.. bebudak sgt kan.. masalahnya die bkn amik action pon.. last2 ak merajuk n meroyan lagi dan lagi..


Status wasap pon ak da mls nk up sgt.. ambik y penting je.. pstu y mls nye ad plk org2 ln y dok bls status wsap tu.. tu y ak mls tu.. so ak da pilih option status wasap ak die sorg je lah blh tgk.. senang kan:. Kang share lelebih org meluat.. dpt plk y kaki jeles.. mau di ckp buruk plak.. xyah le dak?? Hahaha.. mcm ko retis sgt org nk sibuk2 psl status ko kan.. hihi..

N now kat fb.. kl perasan bnyk ak share psl video or kata2 y menginsafkan.. tujuannya nt kwn2 blh la tau maklumat tu.. xde niat la nk tjnjuk alim ke ape.. pstu skag ni.. kat fb pon blh hide status/post tu.. pilih je friend y kita nk.. so opkos ak da buat satu utk die shj y leh tgk post ak tu.. hihi.. mybe lps ni.. gmbau2 y aku nk upload pon ak buat tok tontonan die ngan family2 rapat jer.. xyah la bgtau satu dunia kat fb tu kisah2 kami.. again.. xnak mengundang kecaman or anasir2 luar y dok skodeng aku ngn laki aku.. p memain jejauh.. xleh tgk org bahagia.. dok la buat bnde2 xbaik kang.. ak gak meroyan lg skli..

So far tu je la kot.. isu ragu2 or curiga ni mmg ak xleh nk buang.. wpon ak mmg tau ak da maafkan die.. tp bila ada time2 tu.. mmg sakit tu dtg.. tup2 ak badmood jap nk layan msg/ jwb call dr die.. alhamdulillah.. die sgt penyabar.. mybe die tau salah die kan.. so die follow je perangai aku ni.. tq syg.. sbb kl u xtahan dgn i.. xtau la mcm mn ngan i ni skg..


Y pasti.. bila weekend.. mmg ak nk die ade dekat ngn aku.. aku xkira.. kl die bzy kje mcm mnana pon.. ak tetap nk g kat die.. or ak nk die blk cari aku.. hari kerja ak terpaksa mengalah sbb tuntutan kerja aku.. tolong syg!! I cuba paham keje u ni.. tp u tolong paham y i sgt2 perlu kan u di sisi i.. xdpt spend masa 7hari.. dpt 2 hari pon syukur da syg..


Mcm2 doa aku tulis dlm note aku.. lps solat mintak ampun kat allah.. mnta allah kabulkan semua doa2 aku.. ak cuba buat y terbaik.. tolong lah semua y terbaca kisah ni.. doakan kesejahteraan keluarga kami ni ya.. (wpon aku tau blog ni ak ngn laki ak je kot y tau..)

Saturday, October 12, 2019

Kau sakiti hati aku

aku tau xmudah utk aku tuliskan kat sni
Tapi aku nak tulis jugak sebab aku nk kau tau& biar semua orang tau.. 
Sekiranya terjadi lagi.. dan ko harus tau itulah kali terakhir kau dan aku
Fullstop!!! Ini surat yang terakhir untuk ko.. 

Aku serahkan jiwa & raga sepenuhnya untuk ko dari awal perkenalan hingga ke hari ini
Mudahnya ko memperbodoh2 kan aku. Depan aku ko tatang dengan sayang, ko limpahkan  dengan kata2 manis, ko berikan semua kemahuanku.. semua terlihat indah saat ko kata ko sayang & cinta

Dan aku xtau.. adakah itu semua lakonan atau apa..kenapa ko tergamak buat semua ini..  masih teringat semua janji manis, kata2 & perbuatanmu y sempurna.. tapi dibelakangku??? Ketika bersama ku ko buat smua2 ini.. kenapa ko jahat sangat!!!

Aku tak kuat.. dan ko tau itu.. 

Memang aku sayang ko sangat2.. sebab tu aku boleh terima ko ketika ini. Aku harap ko berubah..ingat TUHAN.. jadilah IMAM untuk aku.. bimbing lah aku.. jadikan aku isteri solehah, ibu y sempurna untuk keluarga kita. 

Tidak mudah aku lupakan kisah ini. Masih terbayang2 semua2 ini.. tiap kali terlintas memori pahit ni,  aku memikirkan adalah aku layak beri kemaafan ni untuk ko. Adalah ko akan berubah? Adakah aku akan diperbodoh2 kan lagi.. jika semudah ini aku dapat memaafkan.. entahla.. 

Salahkah aku yang hanya inginkan suami ku kembali?? Tolonglah. Pertahankan cinta kita. Berikan aku kekuatan. Berjanji dan xkan pernah ko ulangi.. 

Maaf jika selepas ini aku akan banyak menyakiti hatimu. Aku xmau kisah ni berlaku lagi. Aku xkuat untuk memaafkan & melupakan sepenuhnya kisah ini. Semua y aku lakukan sekarang adalah untuk hubungan  kita. Maaf sekiranya semua tingkah laku ku menjadi seorang yang amat curiga & syakwasangka.. 

Tolong jangan ulangi.. aku ulang.. jangan pernah terpikir untuk ulangi.. 

Dan sekiranya.. jika memang ko xnak bersama ku lagi ketika suatu hari nanti.. tolong bagitau aku depan2.. xperlu ko sakitkan aku seperti ini.. 

Aku xtau berapa lama kita mampu bertahan.. tahun pertama dah begini nasibku.. impianku musnah kerana aku terlalu mempercai.. cakaplah dimana kekurangan ku, di mana perlu ku betulkan.. kat mana y ko nak aku xmampu nak bagi?? Xbahagia???Tolong lah bagi tau aku.. 

Kenapa ko buat aku macam ni???

Kenapa layan aku macam ni???

Maaf aku bukan isteri yang terbaik untuk kau. 



Friday, September 27, 2019

DUIT..DUIT...DUIT

Skg ni mmg zaman perlu duit.. bohong je kata xpe.. janji cinta ada.. xde duit pon xpe.. puiii..

Ak mmg takut skali kl bab ni berlaku dlm kehidupan aku.. mntak jauh la berhutang2 n menyusahkan org2 ni..

Bkn kata aku bnyk duit.. gaji mcm skg ni pon masih xcukup wei.. tiap2 ari ad je kne klr kan duit kan..
Serious.. ak bab duit ni mmg allegik ckit.. sakit je ati kl org citer psl xckup duit ni.. ak pon sama.. da tau duit ckup2.. tp gatal dok beli brg.. pastu gesek kad kredit.. lps tu tiap2 bln kne byau blk.. xcukup ak g klrkan duit tabung haji.. sbb nye mmg xnak ade hutang y bertangguh2 tu.. alhamdulillah masih la xsusah kan laki sendiri.. xde la mntk die belikan beg ke kasut ke.. kecuali mmg die btul2 nk belikan.. hakak berterima kasih sgt.. hihi..


Ntah la.. ak bkn kedekut nk tolong.. tp ak xnak ak jadi tempat tutup lobang.. phm x.. org y suka pinjam ni.. bkn sekali.. nt akn dtg die akn mntk lg.. ermmm..

Tgh pikir.. mana duit simpanan aku?? Xde
Maka baru lah tergerak hati nk menyimpan kat ASB. Dengan harapan.. duit tu aku xkan keluarkan dan duit tu la nt kl ap2 berlaku kat aku(kecemasan) y xleh elak nt.. mntak dijauhkan lah.. ye la kan.. jodoh, hidup mati bkn kita tau bila..

Alhamdulillah Rezeki bertambah2 sejak kawen.. insyallah ak xnk jd isteri y membebankan suami.. tp ak xnk la jgk suami ak jenis y menumpang je... alhamdulillah dpt suami y sgt2 xberkra. Nmpk kesungguhan die n nmpk syg die kat aku y btul2.. tp xtau la lps2 ni kan.. mntk jauh la.. bila laki xberkira.. kita pon rasa happy nk tlg mana y patut hjg2 bln tu.. paham sgt2.. tp bila dok jejauh mcm ni mana la mampu.. nk jimat xnak jumpa.. korasa duit tu berkeppok ke?? Xpon kan..

Ntah la.. kne cuba buat perancangan kewangan keluarga la lps ni.. xleh mcm ni..


Thursday, September 26, 2019

Menghitung hari

Erm.. da bp ari dah..
Tu je la keje ak tiap2 malam.. siang ok lg sbb mmg tentu bzy xpkir la psl ni,.
Blk je keje mula lah..

Rutin kerja
19.9 Jumaat (tbe mlk 12.00mlm)
20.9 Sabtu 2ptg-10mlm & operasi mlm blk 6pg
21.9 Ahad 2ptg-10mlm(antar blk mlk)
22.9 Isnin 7pg-2ptg
23.9 Selasa 24jam
24.9 Rabu off
25.9 Khamis 2ptg-10mlm
26.9 Jumaat 7pg-2ptg
27.9 Sabtu 24jam
28.9 Ahad off kot.. xpon kje lg ❌

Y pagkah tu agak2 je jadual y akan dtg.. so sabtu ahad utk spend masa ngan aku mana?
Xde la tu.. erm xkan nk merajuk n nak sedih mcm aritu lg.. kang die kata xpaham kje die lg
Ermm.. sabau je la hati.. cpt la adek2 ku balik.. hilangkan moody hakak ko y sorg ni..
Kesian kan.. alone n alone
Okk stop nk nangis lg.. baik wut kje lain.. shopping online or ape2 lah..

Bkn laki xcall.. tiap kali mmg die call.. nk g main bola kabau. Nak g mkn kabau, nak g mkn jap pon kabau... ape lg ko nk??

Nak die dekat sni!! PAHAM X???

Ayat die; “kan i ade ni..” “Phm kan kje i mcm mana??”

Okk aayat aku; “PAHAM”.. 
lps tu ak nangis sensorg bengkak mata n pujuk hati sensorang.. biasa dah tu.. 

Done.. sesi luah hati.. xsiapa peduli.. hadap la tok maybe beberapa tahun lg agaknya.
Kuat kah aku untuk bertahan sehingga hari itu

Tuesday, September 24, 2019

Again n again

Ntah la.. lps post delete.. lps post delete.. 

Wednesday, September 11, 2019

Rindu zmn single

Sejak da jd bini mkin teruk btul emosi haku ni

Banyk je tulis kat blog ni.. tp smua simpan as a draf.. sbb publish kang org baca pstu pikir memacam..

Rindu zmn single? Opkos woi!! 33thn dok single okk!!
Dl ye ye rasa kuat giler.. happy giler..
la ni?? Sgt2 down.. bkn xhappy tp sgt2 happy (bila husband ad kat sblh)

Xkuat woi..
Sorg dok sna sorg dok sni..
xtau la knp rasa mcm sumting je.


Bila la dpt hidup normal mcm pasangan laki bini luar tu..
tp kl sorg je berharap.. tp pihak tu masih xnk wut pape2.
mesti xkan berlaku ap2 kan.. ermm
Bkn kata kita sbg isteri xmemahami.. rse da ckup memahami dah ni..
tp ntah la.. tabah la hati.. tunggu la lagi dan lagi..




Mls la citer psl skg ni.. nk trowback zmn single je leh x?
Mula la tu..
tetttttt...

Thursday, June 6, 2019

Salam Eid Mubarak 2019

Selamat hari raya uolzzz

Tahun ni beza ckit dr tahun sblm2.. alhamdulillah.. tahun ni dpt celeb ngan en husband..yeah selamat die dpt pelepasan.. kl x mau nangis bucu katil xnk klr bilik kl die xde..

Sebagai isteri.. wajib la skg ikut mn sang suami.. maka mlm raya blk la hakak ke rmh mak sna.. akk y terpikirkan idea ni.. sbbnya tau en husband ni mmg jenis family man.. pastu plk adek bradik ad3 je..smua plk ad keluarga masing2.. maka.. harus la akk berpikir utk senangkan hati suamiku..

Sedih?? Opkos woi.. da 33tahun dok rmh mak apak sendiri.. pstu plk adek2 smua turn blk raya mlk.. lg sedih woi!! Tp xpelah.. harap2 dpt kompol banyak pahala..

Mmg hakak jenis bkn org y slalu masuk dapo.. maka kl nk suh akk masak lauk jgn diharaplah.. akk leh bantu takat tlg gaul2.. or y mudah2 tu okk lah.. alhamdulillah dpt mak mertua y pantas n rajin masak.. tgk mak masak.. ya allah.. pantas sgt.. mmg xigt le resepi ke ape ke.. masak2 akk benaunye okk je.. cuma bila org suruh or org tgk lain mcm kang tu y hakak xsuka.. jgn le memandai suh akk itu ini.. bnde tu akn buat kl akk nk buat.. cer la ko paksa.. mmg msk xsepenuh hati la tu kang.. lg 1 kat rmh sendiri n rmh mak mertua berbeza.. rmh sendiri kita tau dah selok cerok mana brg2 rmh mak kita.. kl rmh lain mn la kita tau nk itu ini.. pstu opkos la janggal lg.. jgn la espect ap2 kat hakak ni.. insyallah hakak bljau masak k.. tp jgn pksa itu ini.. kl nk suruh jgn nk sound direct sgt.. haish moody btul la bab ni..

Pstu pg raya.. dah 33 tahun rutin y sma.. dtg sni lain.. terbayang mama abah pg2.. tu pon td mama ckp.. teringat ko ngah.. slalu pg raya ko tlg iron bju mama abah.. td mama buat sendiri je.. ya allah sedih gler.. igtkan mama suh ank2 y ln tlg.. tp tu la mama or abah.. kl anak2 lain jgn le bg keje or suh buat mcm2.. mmg xkan die bgnyer.. hakak ni jgk la die dok suruh buat mcm2 kang.. xpon dieorg aamggup buat sendiri;:


Lps en husband blk solat, mkan ketupat,rendang mcm2 lah lauk mak sediakan.. pstu time utk bergambar pulak.. lps tu waktu utk bermaaf-maafan.. lps tu time utk duit raya!! Tq husband😘😘😘

Mujur dpt husband org mlk jgk.. maka dptlah blk nk jmp mama abah n adek2 smua.. plg xtahan pilu masa tgu trafic light color hijau.. lama sgt rasanya..blh nagistau!!!!lg plk dgr diorg ckp da grk rmh lain2.. sbb mmg tradisi dr kecik.. family kami ari 1st day raya klr beraya.. kl org lain klr kita xklr?? Ko hagak?? Mmg leh sunyi sepi lah hakak..

Alhamdulillah dpt en husband y sgt memahami.. bl akk nk blk umbai jer.. die okk n turutkan.. so haruslah hakak pon memahami ap2 prrmintaan suami.. so far da 3bln berkahwin.. n majuk2 still la ada lg..skg ni dok berdoa.. semoga allah memberi kami rezeki y melipah ruah.. dan memberi rezeki amak kpd kami secepatnya.. insyallah hakak da bersedia..


Kepada suamiku.. selamat hari raya. Maaf zahir dan batin,. Wpon i bknlah isteri y terbaik untuk u.. tp insyallah i akan berusaha menjadi y terbaik buat kita.. insyallah.. semoga syg sentiasa akan menjaga dan menyayangi i selamanya.. terimalah ku seadanya..😘😘😘