Monday, December 24, 2012

Melawat Butik Fashionista!!!


Kechingg!!..wah tetibe bunyi idea keluar gitew. Macam familiar je kan bunyi tu.. 

Teringin nak g shah alam...peace yo!.(ala-ala  AC Mizal dlm MLM2012).sejak 2menjak da terlibat ngan dunia belog n beli online. Maka hati berbunge2 nak g butik2 cantik - blogger2 glamor tu semua.. 

So dengan muka kelat si abah, terpaksa la mengikut jua kata anak perempuan tunggalnya utk kemana saja y dia nak..tq abah. Walaupon bising ngan kata2- “jauh la”.. “jln jem” ..“ape y ada kat sane” ..macam2 la. Dan akhirnya mesti ada ayat ni “ hai la..selamat la sorang je anak pompuan”..

Stay kat bangi rumah sewa ateh. gerak tengahari sebab tunggu adek ipar i balik keje dulu. Before tu ingatkan nk g Fareeda, tengok2 lagi jauh orang tengah beratur panjang kat luar kedai. Amboi mak ko!..ramai nya umat nak serbu fareeda time tu. Mujur i bukan peminat fareeda. So tengok dari jauh je i da heppy..x yah masuk pon i da tau camna ghupe kat dalam tu.

Dari bangi ke shah alam jauh x? Ntah x tau la. Sebab tertido time tu. Bukak2 mata da tibe..shah alam!!peace yo..
So bermula la pengambaran aku ke semua butik2 y cun2 tu semua.






**********
Stop makan jap. Si jejaka2 semua da mengadu letih dan penat. Pusing2 x tau nak makan mana. So try je la singgah kat kedai makan WONG SOLO. Masakan Indonesia.  Y lain semua order nasi. Ak Cuma selera nak makan sup ayam je..x puas nk g banyak butik lagi..abis makan  hujan turun selebat2nya.. kilat pon kuat sangat. Tunggu hujat reda sikit, baru gerak g masuk keta n cari surau solat zohor.
Pujuk mereka tok round lagi. “kak ngah nak g sini..sini..sini..Please!!”
************










Ok2..siap janji ngan semua. “ok ni last..da lepas ni kita boleh balik...tunggu kak ngah jap eh”..



yea..bertuah badan. i dapat jumpa kak rina salleh. ramah layan orang+cantik+lemah lembut je orangnya. so tanpa segannya ajak kak rina bergambar sama..hehe..


dalam keta semua dok tanya sapa tu ngah?? ok. mereka bukan kaki belog macam i. so kene la i bukak profile kak rina.itu-ini..pot-pet.. baru masing2 angguk2 paham. kak rina siap upload pic customer y dtg kat instagram die.. 


 n siap berterima kasih kat semua y datang..


p/s: sorry ter bahasa "kak rina" padahal sebaya je kami. i kan suka perasan muda sentiasa.hehe

**********

ok..sudah perhabis masa + wang. mari pulang!.. tq ABAH+MAMA+ACIK+IFFAH+ATEH. teman kakngah g tempat2 ni semua. hari y seronok untuk dikenang..


hasil rembatan di sana..yeah!..i'm so heppy!!



6 comments:

farhana shamsuddin said...

Warghh gigihnye...

roJakHangiT said...

hehe..tang bnde2 cenggini mmg gigih!!!

ada mokhtar said...

wah bestnye.. dlm sehari tawaf semua .. hehe

Farah said...

dreamika tu belah mana kedainya? dkt dgn radiusite je ke?

roJakHangiT said...

kdai dreamika kat blok dpn jln lg 1..cer crik al-ikhsan nyer kedai..area situ la..

Anonymous said...

rina salleh dengan calaqisya dekat ke kalau jalan kaki?