Sunday, September 9, 2012

AEV 2012

video

Amphibious Electrical Vehicle 2012-@Pusat Sains Negara..

well...walaupun x berapa bertuah tok menggondol hadiah utama..tapi pengalaman tu y sangat berharga...bukan calang2 sekolah rendah leh masuk top 8 wakil negeri..7 sek lain adalah sekolah menengah ok!.. syabas tok team JC BOT SK CONVENT INFANT JESUS (1) MELAKA...

pagi buta da berkumpul kat jabatan. tapi almaklumlah..nak dekat kol 8 baru gerak..dan biasa lah...singgah situ buang apa y patut then isi perut balik..da tibe pusat sains negara dalam kol 11.. banyak sekolah da mula dulu.. so pihak penganjur arrange balik kot jadual pertandingan... 

tetiba pihak lawan y pertama kami kene ngan wakil sek teknik jasin melaka..wah.. heppy tengok bot jalan laju jer.. tapi nak sampai hujung leh lak die wat pusing arah lawan.. da terjerit2 semua orang.. aleh2 die pusing balik..tapi y x besh tang masuk air..die "gedebussshhh"... x leh ar.. masa test kat sek memang dok main atas lantai ngan dalam tangki air..tp part cerun tu y x practice..so x bape nk adjust die nye part depan bot tu...kl x ad peluang tu..

xpe2 next time kl ad lg..kite try lagi k... y pasti bebudak la besh g sini.. x sesabau nak g main dalam tu.. siap nk masuk pameran dinasor lagi.. tu y asik tanye cikgu bila leh keluar..lom start game lg da sibuk nk keluar..nama pon budak kan..lps da tau keputusan x dapat msuk second round pe..lg berlari2 bebudak ni g main itu ini... ape x kesah ngan bot die y tadi tu..

so dalam ko 5 da abis da... dan tibe melaka dalam kol 7... terus g anta budak2 ni balik rumah memasing.. now da hari ahad.. sekejap je kan hujung minggu kalau macam ni... pasal wedding acik pon macam2 lom settle.. td sempat la pusing tengok bape buah kedai andam kat area merlimau ni... banyak tu banyak..tp y baju macam permintaan si pengantin amat susah nak jumpa la... 

so tunggu next week ajak acik round lagi.. aduh..penat mengalahkan tuan badan ni pulak y nak kawen.. 

No comments: